20-03-10 Kærgaardens Amarone blev i dag færdigkåret. Han viste sig fra sin bedste side gennem dagens præstationer. Han blev redet af Mette F. Henriksen og opnåede her 9 i ridelighed.

 

Karakterene blev: 9 988 88 988 9. 

 

Stangmål 171.

 

Kærgaardens Amarone blev samme dag udnævnt til årets hingst 2010

 

 

 

 

 

 

 

26-06-09 I dag deltog Kærgaardens Amarone i DPA's 1 dags materialprøve.

 

Prøvens omfang og afvikling svarer til prøven under Landsudvalget. Mette F. Henriksen fra Stald MAK red Amarone under hele forløbet.

Den veterinære del blev varetaget af dyrlæge Ole Sonne.

Preben Ørts, Silkeborg Rideklub og Ulrich Gaarslev, Egene Ridecenter var dommere. Ulrich var ligeledes fremmedrytter.

 

Amarone gennemførte dagen på bedste vis i alle disciplinerne og udviste hele tiden overskud til at præstere. Dette udtrykkes bedst ved at citere dommernes bemærkninger "Dejlig hingst med gode gangarter. Især bør fremhæves skridt og galop. Særdeles ridelig og samarbejdsvillig" og "Viser god springning, dog urutineret under rytter".

 

I alt blev prøven bestået med 833,75 point. Link til det samlede resultat.

 

Vi vil gerne takke Mette for et fantastisk flot stykke arbejde. Mette har kun haft Amarone i ridning 2 måneder op til materialprøven. Det var en stor fornøjelse at se Amarone samarbejdsvillig og yderst ridelig hele dagen igennem.

Billeder kommer selvfølgelig senere.

 

17-08-09 Kærgaardens Happy End efter Happy Hero og Kærgaardens Marivaux efter Margaux sendes i ridning hos Mette med salg for øje. Billeder af begge heste er at finde under salgsheste.

 

17-08-09 Vi har i dag besøgt Kærgaardens Amarone hos Mette. Det var en stor fornøjelse at se udviklingen. Amarone arbejder godt og stabilt under Mette. Amarone har også været sprunget under rytter flere gange, hvilket foregår meget overbevisende.

 

01-08-09 Kærgaardens Margaux har sommeren igennem deltaget i flere stævner. Det har været en stor fornøjelse at følge ham og Mette på stævnepladserne. Mette har gjort et kæmpe stykke arbejde, hvilket har resulteret i flere pladseringer i MB samt en international sejr i 125 cm.

 

01.08.09 Bedækningssæsonnen er færdig for i år. Det er med stor glæde at alle hopper er konstateret drægtige. Vi ser med store forventninger frem til føllene i 2010. Amarone er sendt i ridning hos Mette frem mod materialprøven

 

03-07-09 Vores 2 års cremello hingst Kærgaardens Dom Perignon opnåede i dag avlsgodkendelse i ZfDP. Dom Perignon har bedækket nogle få hopper i år, de er alle konstateret drægtige i første forsøg. Vi ser frem til at se føllene i 2010. Det er altid spændende at sætte en ny hingst i avl.

 

18-05-09 Gazia nedkom i dag med et velproportioneret palominofarvet hingsteføl efter Kærgaardens Amarone. Føllet er navngivet Kærgaardens Adriano.

 

03-05-09  Kærgaardens Bernadotte nedkom i dag med et super palominofarvet hingsteføl efter Kærgaardens Amarone Føllet er navngivet Kærgaardens Armani. Armani er 8 timer gammelt på billedet.

 

07-04-09 Det er i samråd med Mette F. Henriksen besluttet at Kærgaardens Margaux ikke tilbyder transportsæd i år på grund af deltagelse i internationale stævner. Der er frostsæd af særdeles god kvalitet til rådighed.

 

29-03-2009    Føllene efter hingstene på Stutteri Kærgaarden er begyndt at komme.

Kærgaardens Margaux er blevet far til 3 palominofarvede føl, 2 hoppeføl og 1 hingsteføl.

Kærgaardens Amarone er blevet far til et stort velskabt palominofarvet hingsteføl.

Vi ønsker hoppeejerne et stort tillykke. Billeder følger selvfølgelig.

 

21-02-2009    Hingstebrochure 2009 er klar. Den kan downloades her, men I er også velkommen til at rekvirere den pr. post. ( Download ). Vi glæder os til at byde velkommen til såvel gamle som nye kunder i vores nyrenoverede stald.

 

11-02-2009    Så kom årets første føl. Det blev et palominofarvet hoppeføl efter Kærgaardens Margaux på hoppen Frøken H. Der er tale om en helsøster til vores 2 års plag Kærgaarden La Croix. Hun ses her i fuld fart 1 døgn gammel.

 

18-12-2008    Mette startede Margaux ved dette års Christmas Show på Vilhelmsborg. Han blev startet i 2 gange LA, 3 gange MB samt for første gang i en MA. De opnåede 4 fejlfrie gennemløb med tider som rakte til placering. Det blev til en bom i den ene MB samt i MA'en. Alt i alt en præstation som lover godt for fremtiden.

               

 

13-11-2008    Vi har etableret en samarbejdsaftale med Mette Henriksen, Stald MAK( http://www.stald-mak.dk) med henblik på at videreudvikle Margaux inden for springsporten. I den forbindelse har vi også afhændet en halvpart til Mette. Vi glæder os meget til at følge udviklingen såvel nationalt som internationalt. Avlsmæssigt vil han fortsætte sit virke i 2009 dog kun med frost eller fersk sæd.

 

04-07-2008    Amarone blev i dag kåret i ZfDP's Hingstebog I for Deutsches Pferd og Palomino. Han fik samtidig adgang til 70 dages brugsprøve.

 

20-04-2008    Så er bedækningssæsonen startet. Vores brochure er klar og kan rekvireres ved henvendelse til os eller downloades her. Vi glæder os meget til at byde velkommen til såvel gamle som nye kunder.

De første 2 afkom er faldet efter Margaux.. 2 hoppeføl (1 rød, 1 palomino)

 

10-11-2007    Kærgaardens Amarone opnåede i dag avlsgodkendelse i DPA med 9 i helhed. En lovende unghingst af usædvanlig kvalitet som vi venter os meget af. Hingsten er blevet trænet op til og fremvist på dagen af Kristian og Luise fra Møgelholt Stutteri A/S. Vi vil gerne her udtrykke vores respekt for deres professionalisme under hele forløbet.

 

24-05-2007    Gazia PA 127 fik i går føl efter Kærgaardens Margaux PAH 48. Det blev et cremello farvet hingsteføl. Såvel mor som barn har det godt. Foto følger.

 

01-04-2007    Kærgaardens Chablis GRPA 142 har fået et palomino farvet hingsteføl. Føllet er efter Heimdals Happy Hero. Han er 16 timer gammel og på fold for første gang.

 

30-03-2007    Årets første føl er ankommet på Stutteri Kærgaarden. Vores hoppe Frøken H. nedkom her til morgen med et velskabt palomino farvet hoppeføl efter Kærgaardens Margaux. Føllet er 1 døgn gammel på billedet.

 

07-10-2006    Margaux deltog i weekendens landsstævne med semifinaler i DSA. I opvarmningsklassen (LA) fik han en 6. plads. I DSA semifinalen kostede en nedrivning kvalifikationen til finalen. Vi havde i forvejen talt om at en kvalifikation ville kræve en fejlfri tur, så vi må erklære os tilfredse med resultatet. Sanne Lorenzen arbejder nu frem mod de kommende stævner hvor vi skal have styr på kådheden på stævne pladsen.

 

23-09-2006    Kærgaardens Chablis bestod i dag den fælles materialprøve på Vilhelmsborg, på særdeles overbevisende måde. Hun skulle ud af 1.000 mulige point opnå 650 for godkendelse. Hun opnåede 821,25 point. Det fornemme resultat opnåede hun gennem godt forarbejde samt en flot fremstilling på dagen af Sanne Lorenzen.

For nærmere detaljer om Chablis se under hopper.

 

 

16-09-2006    Sanne Lorenzen startede Kærgaardens Margaux i 2 MB klasser i Ikast. Det var første indendørs landsstævne, så vi var meget spændt på, hvordan han ville reagere på de anderledes omgivelser, og den noget mindre plads. Det var samtidig sidste stævne før DSA semifinalen. Han var kåd og glad hvilket medførte 1 nedrivning i hver klasse. Det er der ikke råd til på dette niveau, men han fik vist at han har ridelighed, kapacitet og hastighed til at begå sig på dette niveau.

 

03-09-2006    Vi har modtaget nye billeder, fra Camilla Vadmand, af Kærgaardens Don Hill efter DV hingsten Dunhill H. Don Hill er en 3 års vallak som stutteriet har indgået en aftale med Camilla om. Han forventes startet op til stævner i 2007.

27-08-2006    Så er Margaux og Sanne Lorenzen på banen igen efter ferien. De deltog i weekendens 6 års championat i Billund. De opnåede en flot 3 plads i klassen, en samlet stilkarakter på 8,0 og er dermed kvalificeret til mellemrunden i årets championat  Det var samtidig Margaux's 3. 0-runde i MB.

 

24-07-2006    Vi har afsluttet bedækningssæsonen, da Margaux flytter med Sanne Lorenzen til Bramming Sports Rideklub, hvor hun starter som berider d. 1. august. Vi vil benytte lejligheden til at takke vore kunder og samtidig ønske tillykke med de opnåede resultater.

23-07-2006    Vores 3 års palomino hoppe Kærgaardens Chablis blev i dag stillet til kåring inkl. sadelkåring. Hun viste sig hele dagen fra sin bedste side. Selvfølgelig lidt ekstra opmærksom på alle de nye ting, men uden at det påvirkede hendes præstationer. Hun opnåede kåring til hovedstambogen med følgende karakterer 9 888 88 798 9, gik fløj og blev bedømt til skuets bedste hoppe. Sadelkåringen og den dertil knyttede løsspringning var vi meget spændt på, da hun kun var redet 10 gange og løssprunget 1 gang tidligere. Berider Sanne Lorenzen viste Chablis frem til bedømmelsen på bedste vis og opnåede godkendelse. Ved løsspringningen viste Chablis forsigtighed og kapacitet og blev også her godkendt. 

Galop                                                                Trav                                                      Løsspringningen

   

De 3 vurderer præstationen (Martin Block, Jørgen Finnerup og Chablis). Præmier tildeles.

16-06-2006    Margaux og Sanne deltog i Landsstævnet i Randers. Han blev i MB'en nummer 6 ud af 132 startende. Han gik fejlfrit i såvel hovedrunde som omspringning. Klassen havde deltagelse af de fleste danske topryttere, og vi er derfor meget tilfredse med præstationen.

11-06-2006    Distriktsmesterskab i Hadsten. Mesterskabet afvikles i bedst af 2 runder i MB med evt. omspringning. Sanne og Margaux lå efter første runde på 1. pladsen. I 2. gennemløb gik Sanne målrettet efter at vinde og måtte notere sig 8 fejl. Samlet en meget fin indsats, som rakte til en 5. plads.

30-05-2006    Et stort tillykke herfra til Sanne som har bestået sin berider eksamen. Det er os samtidig en glæde at kunne informere om at stutteriet har indgået en aftale om et samarbejde den kommende periode.

29-05-2006    Sanne Lorenzen afviklede i går 1. del af sin berider eksamen. Det betød at Margaux var i ilden 2 gange i løbet af dagen. Om formiddagen viste ekvipagen dagligt arbejde i spring. Ud over at unghingsten var frisk og glad forløb øvelserne godt. Aftenens springbane på MB niveau blev også afviklet i fin stil af begge parter og vi venter nu spændt på morgendagens samlede bedømmelse. Vi vil gerne fra stutteriet udtrykke vores tak til Sanne for at turde starte en ung hingst (6 år) i MB i hendes hidtil vigtigste eksamen. Det har så været os en speciel glæde at opleve at Margaux har kvitteret på bedste vis for den viste tillid.

Venstre billede: Opvarmning                                            Højre billede: Bane

16-05-2006    Sanne Lorenzen meddeler at hun i samråd med berider Torben Frandsen har besluttet at ride sin afsluttende eksamen som berider på Kærgaardens Margaux i spring. Margaux flytter derfor til Vilhelmsborg søndag d. 28. maj og kan ses gå springningen i middelsvær mandag d. 29. maj kl. 19:30.

16-05-2006    Kristina Petersens hoppe Sippe føder et palominofarvet hingsteføl. Alt går efter planen og hoppe og føl synes at have det godt. Den 15. bliver hoppen akut syg og må aflives. Kristina har besluttet at påtage sig den store opgave at opfostre føllet. Den skal fodres 12 gange i døgnet den første periode. Alt ser ud til at fungere. Efter 1 døgn drikker føllet selv af en skål. Vi ønsker Kristina al mulig held med det store projekt.

14-05-2006    Gazia vores nyerhvervede hoppe nedkom i morgen med et velskabt hingsteføl efter angloaraberen Pumpkin. Han er navngivet Kærgaardens Puccini.

13-05-2006 - 14-05-2006    Kærgaardens Margaux og Sanne Lorentzen deltog i denne weekend i distriktsstævnet i Grenå. Margaux blev startet i 3 LA klasser samt for første gang i MB. Han gik fejlfrit i samtlige LA'erne med en 3. plads og en 4. plads som resultat. I MB'en viste han lidt træthedstegn og fik 8 fejl. Hesten vist kapacitet og vilje gennem hele arrangementet.

04-05-2006 - 05-05-2006    Ved landsstævnet i Randers startede Sanne Lorenzen Margaux i LA begge dage. Torsdag blev det til 0 fejl i såvel hovedrunde som omspringning. Tiden rakte til en 22. plads ud af 80 startende. Fredag fik ekvipagen 1 nedrivning men ellers en god runde. Klik på første billede for video af torsdagens runde og på billede 2 for fredagens runde.

27-04-2006    En af Susan Klitte's hopper fik i nat et buckskin farvet hingsteføl efter Kærgaardens Margaux. På billede nr. 1 er han helt ny og på det andet ca. 2 uger.

25-04-2006    Vi modtog i dag dette billede af det palominofarvede hingsteføl fra 11. februar.

14-04-2006    Igen i Viborg. Sanne startede Margaux i ULA med 4 fejl samt i LA puljespringning. Her gennemførte ekvipagen fejlfrit samt i en tid som rakte til placering og en 13. plads ud af 100 startende.

Klik for video fra LA

13-04-2006    Sanne Lorenzen startede i dag Margaux i Viborg. I LB gik han hovedrunden med nul fejl men fik desværre en nedrivning i omspringningen. LA blev gennemført i god rytme men med 8 fejl. 

04-04-2006    Første træningstime med Anders.

02-04-2006    Så nærmer tidspunktet sig for opstart på bedæknings sæsonen 2006. Kærgaardens Margaux er i dag hentet hjem fra Torben Frandsen, Tørring med henblik på at stå til rådighed for avlen. Vi har indgået aftale om vedligeholdelse og forbedring af de ridemæssige kvaliteter med Sanne Lorenzen (spring) samt Anders Vestergaard Carlsen (dressur).

18-03-2006    Kærgaardens Margaux og Sanne Lorenzen deltog i denne weekend i distriktsstævnet i Skåde. I U-LA gennemførte ekvipagen uden fejl og blev pladseret som nr. 6. Den efterfølgende  LA medførte en nedrivning og 4 fejl. Det var dejligt at følge den meget positive udvikling i samarbejdet siden sidste weekend i Arden.

15-03-2006    Kærgaardens Don Magic, en 1,5 års hingsteplag efter Blue Hors Don Romantic og med Manstein som MF, blev i dag leveret til den nye ejer Hanne Nielsen,Roskilde. Vi glæder os meget til at følge hans udvikling og ønsker Hanne held og lykke med projektet

12-03-2006    Kærgaardens Bernadotte fødte i dag et palominofarvet hingsteføl efter Kærgaardens Margaux. Desværre var føllet dødt ved fødslen. Ifølge dyrlægen, som måtte tilkaldes, havde det været dødt i adskillige timer. Dyrlægens vurdering er, at moderkagen havde løsnet sig for tidligt. Hoppen ser heldigvis ud til at have klaret det godt. Ind tilvidere er der i år faldet 2 føl efter Margaux begge palominofarvede.

12-03-2006    Sanne Lorenzen startede Kærgaardens Margaux til dagens distriktsstævne i Arden. Det var første gang Sanne startede Margaux. Han blev startet i LB og LA spring. Han gik. i LB, fejlfrit i såvel hoved- som omspringning, og Margaux opnåede hermed sin første placering på distriktsniveau. I LA var han noget tændt bukkede og var i for godt humør. Nogle spring blev afviklet meget fint, men den manglende koncentration og store livsglæde, medførte flere nedrivninger.

Klik på billedet for video fra stævnet.

04-03-2006    Stutteriet har erhvervet hoppen Frøken H efter Come Back II med Lobster som morfar. Hoppen skal ifoles ved Kærgaarden Margaux. Hoppen er 4 år og ikke kåret endnu.

27-02-2006    Saint Millton Segur Lamarque ID208333200203037 (Tidligere Kærgaardens Paulliac) opnåede i år avlsgodkendelse. Vi ønsker Tinamaria et stort tillykke.

26-02-2006    Stutteriet har erhvervet hoppen Gazia PA127, som er ifolet ved angloaraberen Pumpkin PAH 43. Hoppen blev i 2005 kåret som fløjhoppe i gruppen varmblods goldhopper 4 år og ældre.

11-02-2006    Årets første føl er faldet efter Kærgaardens Margaux. Et palominofarvet hingsteføl! Vi ønsker ejeren tillykke.

27-12-2005    Kærgaardens Margaux flyttet til berider Torben Frandsen for videreuddannelse samt klargøring til springning i forbindelse med brugsprøvning.

08-10-2005    Kærgaardens Margaux blev startet til sit første distrikstsstæve af Charlotte Jørgensen fra Stald Künnemann. I U-LB fik han 4 fejl. I LB gik han 0 i hovedrunden og havde 4 fejl i opspringningen. På trods af kun 1,5 uges samarbejde fungerede hest og rytter godt sammen. Vi ser frem til de kommende stævner.

01-10-2005    Kærgaardens Cadeaux blev i dag afhentet af sin nye ejer Gitte Andersen, My Sir Hestemassage. Cadeaux er efter Kærgaardens Margaux og Kærgardens Bernadotte og med Bernstein som MF. Vi ser frem til at følge Cadeaux's udvikling.

30-09-2005    Vognmandsgårdens Rødhætte blev i dag afleveret til sin nye ejer Tina Vesselbo. Rødhætte skal rides af Tinas søn Alexander. Vi vil her på stutteriet fortsætte avlen med Rødhættes afkom Kærgaardens Mynte.

25-09-2005    Kærgaardens Margaux blev afleveret til Charlotte Jørgensen, Stald Kûnnemann i Randers med henblik på start i kommende periodes distrikts stævner.

05-08-2005    Kærgaardens Margaux var i dag til springstævne i Thorsø rideklub. LB var desværre aflyst hvorfor han blev startet i 2 LC klasser. Første klasse medførte 4 fejl på grund af fejl bane. 2. klasse (regionscup) blev vundet med 0 fejl i hovedrunde og 4 fejl i omspringning.

31-07-2005    Kærgaardens Margaux opnåede avlsgodkendelse i DPA med karaktererne 8888 77 777 8

31-07-2005    Kærgaardens Bernadotte blev kåret i hovedstambogen hos DPA. Hun stod fløj i sit hold (hopper med føl 4 år og ældre).

31-07-2005     Endeavour opnåede i dag kvalificering til at bære betegnelsen "R". Hun kvalificerede sig gennem afkom. Sidste års fløjføl med 8 i bevægelse samt årets føl 2005 med 9 i bevægelse.

31-07-2005     Der blev i DPA fremstillet 5 føl efter Kærgaardens Margaux. 3 opnåede 1. præmie og 2 stk 2. præmie.

31-07-2005    Årets hoppeføl 2005 Kærgaardens Happy End efter Endeavour og Heimdals Happy Hero. Karakterer 98899.